Wave

Emotionele Vrijheid Technieken
Emotional Freedom Techniques (EFT)

cool
  
In deze Site

Home
Wat is EFT
Hoe werkt het?
Toepassingen
Consult
Referenties
Contact
Over mij

Vliegangst 

Vliegangst of aviofobie is een irrationele angst om te vliegen. Er zijn vele factoren die vliegangst kunnen veroorzaken, waaronder een vrees voor gesloten ruimten (claustrofobie), zoals die van een vliegtuigcabine; een gevoel de zelfbeheersing te verliezen; een traumatische vliegervaring; vrees voor kapingen of terrorisme; vrees voor stijgen en dalen; enz. Opvallend is dat bij acrofobie de angst doorgaans verdwijnt zodra de persoon het oogcontact met de grond of een ander ijkpunt verliest.

Vliegangst is een fobie. Net als bij elke fobie is ook vliegen makkelijk te vermijden. Goedgepraat door op het eerste gezicht heel reële argumenten: "Ik rij heel graag zelf met mijn snelle Audi naar Berlijn. Ik hoef niet te vliegen", "Ik ga liever met de bus naar Valencia". Pas als je het in een informeel gezelschap hebt over vliegangst dan hoor je eigenlijk pas hoeveel mensen daar last van hebben, hoewel ze er naar buiten toe wat lacherig en badinerend over doen.

Vliegangst is geen uitzonderlijk iets: één op de drie mensen heeft vliegangst! Maar ook mensen die (vaak) vliegen hebben vliegangst: Lufthansa bijvoorbeeld heeft berekend, dat zo´n dertig procent van de passagiers zelfs vliegangst hebben.

Vliegangst is eigenlijk een zeer gecompliceerd samenspel van meerdere fobieën: angst voor donkerte, angst voor controleverlies, hoogten, water, geen vertrouwen in techniek en kunde van de vliegers en cabinepersoneel, engtevrees, sociale angst, enzovoorts. Maar deze fobieën kunnen we in een vliegtuig niet ontvluchten. Het lichaam maakt in situaties die als bedreigend beleefd worden stresshormonen aan en zet ertoe aan (net als bij alle dieren) om te vluchten of te vechten. Maar in een vliegtuig worden we gedwongen tot passief blijven zitten, we moeten zelfs de riem om. Die overtollige en vaak hoge energie wordt dan omgezet naar (onhandig) denken en lichamelijke spanning.

EFT kan uitkomst bieden, waarbij rekening wordt gehouden met de manier waarop e.e.a. is ontstaan.

Bron: Wikipedia. 


EFT basis cursus op zaterdag 29 augustus 2009 in Deventer
Klik hier voor meer info

  

EFT
basis
workshop

Op zaterdag
 29 augustus 2009
  in Deventer

Kosten 45,00 Euro pp.

Klik hier voor
 meer info!

sunset
   
cool