Wave

Emotionele Vrijheid Technieken
Emotional Freedom Techniques (EFT)

cool
  
In deze Site

Home
Wat is EFT
Hoe werkt het?
Toepassingen
Consult
Referenties
Contact
Over mij
Hoe werkt EFT?

Essentieel voor EFT is dat de te behandelen emotie tijdens de sessie wordt opgewekt. Zonder de emoties te voelen kunnen ze niet worden ontladen. EFT werkt conform een vaste procedure. Deze procedure dient in een bepaalde volgorde te worden uitgevoerd. De procedure bestaat uit 4 faseringen:

1. De voorbereiding
2. De eerste EFT omloop
3. De 9 Gamut procedure
4. De laatste EFT omloop.

1. De voorbereiding

Tijdens de voorbereiding wordt het energiesysteem klaar gemaakt voor de emotionele ontlading. De persoon die EFT ondergaat wordt gevraagd contact te maken met de emotie en het te kwalificeren tussen 0 en 10. Hoe lager de waarde, hoe minder de negatieve emotie aanwezig is. Tijdens de sessie wordt tussen de fases door gecontroleerd of de emotie afneemt. Er wordt ook met een affirmatie gewerkt.

2. De eerste EFT omloop

Tijdens de eerste omloop wordt er 7 keer in een vaste volgorde op voorgeschreven meridiaanpunten geklopt. Men volgt tijdens het kloppen de meridiaanpunten van boven naar beneden; vijf meridiaanpunten in het gezicht, drie meridiaanpunten op het lichaam en vijf meridiaanpunten op de niet-dominante hand (zie illustraties). Men gebruikt de middel- en wijsvinger hiervoor. Tijdens het kloppen wordt verwezen, met een korte zin, naar de negatieve emotie. Dit wordt gedaan om contact met de emotie te houden. Aan het einde van de eerste omloop wordt gecontroleerd of de emotie is afgenomen. Wanneer dit het geval is, wordt er verder gegaan met de "9 Gamut Procedure". Zo niet dan wordt de eerste omloop herhaald.

3. De 9 Gamut Procedure

De 9 gamut procedure zorgt ervoor dat het resultaat van de emotionele ontlading behouden blijft in het energiesysteem. Het is een essentieel onderdeel van de EFT procedure, maar zorgt niet voor de uiteindelijke ontlading. Het is tevens een voorbereiding voor de laatste EFT omloop.

4. De laatste EFT omloop

Dit is een herhaling van de eerste EFT omloop. Aan het eind hiervan wordt gecontroleerd of er nog iets van de emotie overgebleven is. Is dit het geval, dan worden stap 1 t/m 4 toegepast op het restant van de emotie.


De EFT procedure is te uitgebreid om hier volledig uitteleggen. Het is mogelijk om een uitgebreid document over EFT, in het engels, op een Amerikaanse moeder site te downloaden. In dit document wordt EFT in detail beschreven. Ook kunt u d.m.v. een consult, kennis maken met EFT, lees verder...

 

 

  

EFT
basis
workshop

Op zaterdag
 29 augustus 2009
  in Deventer

Kosten 45,00 Euro pp.

Klik hier voor
 meer info!

sunset
   
cool