Wave

Emotionele Vrijheid Technieken
Emotional Freedom Techniques (EFT)

cool
  
In deze Site

Home
Wat is EFT
Hoe werkt het?
Toepassingen
Consult
Referenties
Contact
Over mij

EFT ervaringen

Via een vriendin werd ik geattendeerd op de workshop EFT, de titel van de workshop sprak mij aan en ik heb mij opgegeven. Op de dag zelf, werd ik allerhartelijkst ontvangen en stond de koffie met een lekkere versnapering al klaar. Nadat iedereen zich zelf kort had voorgesteld, werd het systeem uitgebreid uitgelegd en voorgedaan. Aanvankelijk stond ik er wat sceptisch tegenover en geloofde niet dat je op zo'n simpele wijze jezelf kon healen. Maar de praktijk wees toch anders uit, ik stond versteld, het werkt dus! Ik had zelf met een aantal angsten te kampen die het gevolg waren van een aantal inbraken. Vooral de laatste maand had ik slecht geslapen en was deze methode een goede test om uit te vinden of het werkte. Normaal ben ik erg gespitst op geluiden van buitenaf en juist de avond na de workshop ging bij mijn buurman het alarm af. Normaliter zou ik stijf staan van de angst, nu echter niet. Ik bleef rustig en wist zelfs dat het vals alarm was. Die nacht heb ik, wonder boven wonder, heerlijk geslapen en geniet nog steeds van een weldadige nachtrust. Ik pas de oefeningen elke dag nog toe en snap nog steeds niet hoe het werkt. Maar het allerbelangrijkste is dat  het werkt. Ik kan het iedereen aanraden. Ik bedank Walther en Jody voor het delen van hun kennis en de begeleiding.

Hartelijke groet, 

Catja Stapper.

 

Toen Walther mij in april 2005 over EFT vertelde, "Een techniek waarmee je fobieën, angsten, depressieve gevoelens of andere fysieke klachten kon laten verdwijnen", had ik niet zoiets van dat kan niet, maar wel van, werkt het ook bij mij?

Ik heb zelf podium vrees en de gedachte aan de keren dat ik voor publiek stond gaven mij nog steeds een zeer onprettig gevoel. Walther boodt mij aan om mij te helpen. Een beetje eng vond ik het gedeelte van confrontatie met het gevoel van angst wel, maar tijdens de sessie was het net of de angst als een opklarende mist wegtrok. Het vertellen over mijn podiumangst nu, voelt alsof ik over iemand anders vertel.

Dank je wel,

Ronald Tielman,
Arnhem.

 

Sinds mijn derde jaar was ik al bang voor spinnen. Ik gruwelde al als ik een spinnetje in mijn nabijheid zag. In februari 2004 bezocht ik Walther, mijn broer, in Australië. Daar ontmoette ik in de badkamer een huntsman, een spin met lange harige poten met een doorsnede van 11-12 cm. Ik ging helemaal uit mijn dak en kon niet eens een foto maken zonder het toestel te bewegen. Walther bood mij op dat moment een EFT sessie aan. Binnen 10 minuten voelde ik de spinnenangst niet meer. Dit is tot op heden niet meer veranderd. Gisteren verplaatste ik er nog ééntje van het balkon.

Hans van der Pol,
Deventer.

 
Ik heb een cursus TFT gedaan toen ik in Australië woonde. Ik heb het toegepast op mijzelf en vond het een prachtig middel om te helpen met het verwerken van emoties die leken te "blijven hangen" of stagneren; negatieve emoties die zich niet lieten transformeren, ook al werd er gehoor aan gegeven en werden ze keer op keer geuit. Ik heb ook de overstap met Walther gemaakt om te werken met EFT. Het process is makkelijker te gebruiken en ik voel dat de affirmaties een waardevolle bijdrage leveren aan het resultaat. Op een gegeven moment zat ik midden in een heftige emotie dat bezit van me nam. Ik kon het maar niet loslaten. Toen vroeg ik aan Walther of hij met mij wilden werken. Het process liep sneller en het resultaat was nog veel krachtiger! Walther stelden vragen die mij hielp om tot de kern te komen. Omdat hij zeer intuitief is, kan hij naar het hart van een kluwte van emoties gaan en helpt daardoor om helderheid te verschaffen in een situatie dat voor mijzelf zeer ingewikkeld leek. Ik merk dat als ik niet hoef na te denken over de volgorde, maar alleen het process onderga, dat het sneller en blijvender lijkt te werken. Nu, tap ik bij mezelf als ik er behoefte aan heb in mijn dagelijkse leven. Maar als er een kwestie is waar ik zelf niet uit kom, dan vraag ik aan Walt of hij met me wil werken en heel vaak blijkt dit een fantastische resultaat op te leveren.

Jody Bard,
Deventer.

 

Wat deed EFT met mij:

Ik ben clown en moest een optreden in de stad geven waar ik best wat nerveus over was. Dit werd opgemerkt door Walther en deze stelde voor om met mij te tappen.

Ik had nog nooit over EFT gehoord en was er wat sceptisch over. Toch toen hij aan de gang ging voelde ik langzaam de stress van mij afglijden. Niet zo gek ook realiseerde ik mij later. Mijn lichaam kreeg wel op 3 manieren door dat ik mij anders moest gaan voelen.

1      Het ritme van het tappen. Kijk maar naar kleine kinderen, gehandicapten en onszelf, meestal worden we relax slaperig bij een monotone ritme

2      Het Ritme op de meridiaanpunten zodat de doorstroming beter wordt en de blokkades opgeheven.

3      Plus dat ik diversen keren naar mijzelf moest herhalen wat mij dwars zat en dat dit er mocht zijn, wat ook weer ontspanning gaf omdat je de strijd het gevecht loslaat waarbij je zelf natuurlijk in rust komt.

Bovengenoemde zorgde ervoor dat ik, vanuit rust, mijn stuk neer kon zetten in de stad. Wat ook direct zijn uitwerking op mijn omgeving had.

Ernst van Gelder,
Clown Ernst,
Purmerend.

 

Ik geloof niet in toeval,

Toen ik bij Walther een kop koffie zat te drinken. Meestal een rustpunt in mijn drukke leven.
Vertelde hij mij of ik het begrip EFT kende. Na zijn uitleg was ik eigenlijk meteen al geinteresseerd in de techniek en werking van de 'therapie'.
Ik vroeg mij af of EFT kon helpen bij de problemen van mijn vader. Ik nodigde Walther eigenlijk daarom uit om het eerst bij mij te proberen.

Ik vroeg Walther of hij mij kon helpen om van mijn stress af te komen. Eigenlijk voor de gein. Na een 3 tal EFT sessie (tappen) raakte ik zo geemotioneerd. Er ontstond iets moois. Er bloeide iets op wat ik al 2 jaar niet meer had gevoel. Volkomen 'rust' in mij. Een bijzondere ervaring. Dat zo iets simpels, zoveel kan veroorzaken. Het had zo 'toevallig' moeten zijn.

Ik doe nog vaak de tapsessie. Ook in de auto. Mensen verklaren mij in de file voor gek. Maar ach, ik heb ervaren dat het echt werkt, hoe gek het ook klinkt.

Ik raad het iedereen aan. Zie het als een cadeautje voor jezelf.

Patrick Nijhuis,
Deventer.

 
 

  

EFT
basis
workshop

Op zaterdag
 29 augustus 2009
  in Deventer

Kosten 45,00 Euro pp.

Klik hier voor
 meer info!

sunset
   
cool