Wave

Emotionele Vrijheid Technieken
Emotional Freedom Techniques (EFT)

cool
  
In deze Site

Home
Wat is EFT
Hoe werkt het?
Toepassingen
Consult
Referenties
Contact
Over mij

Paruresis - Plasangst

Paruresis of plasangst is de onmogelijkheid of de grote moeilijkheid te urineren in de (echte of ingebeelde) aanwezigheid van anderen, zoals bijvoorbeeld in een publiek toilet. Volgens sommige onderzoeken zou ongeveer 6% van de bevolking eraan lijden. Het komt meer voor bij mannen, waarschijnlijk omwille van de sociale gewoonten die bij hen gebruikelijk zijn. Plasangst wordt doorgaans geclassificeerd als specifieke fobie, maar kan ook voorkomen als symptoom van sociale fobie.

Het is meer dan een gewone gêne of een verlangen naar privacy, en kan daardoor ongemak veroorzaken. De onmogelijkheid te urineren, hoewel psychologisch van oorzaak, is fysisch, en de patiënt heeft er geen controle over.

Ernstige gevallen kunnen het leven van de persoon erg beperken: men wil zich niet meer ver van huis verplaatsen, en soms kan men zelfs niet meer in zijn eigen huis urineren als men hoort dat iemand anders aanwezig is. Het kan voor de patiënt ook erg moeilijk zijn om deel te nemen aan drug- of dopingtesten als er niets speciaals voorzien wordt. In het Verenigd Koninkrijk heeft de patiënt het recht om een dergelijke voorziening te vragen. EFT kan helpen om de vrees te verminderen of te doen verdwijnen.

Bron: Wikipedia. 


EFT basis cursus op zaterdag 29 augustus 2009 in Deventer
Klik hier voor meer info

  

EFT
basis
workshop

Op zaterdag
 29 augustus 2009
  in Deventer

Kosten 45,00 Euro pp.

Klik hier voor
 meer info!

sunset
   
cool